Werkwijze

Onze werkwijze

Bent u enthousiast geworden over betonnen vloeren? En spreekt ons verhaal u aan? U kunt via onze website of telefonisch aanvullende informatie opvragen. We heten u van harte welkom in ons pand in Scherpenzeel (GLD). We hebben sinds 2022 ook een showroom en onze adviseurs laten graag alle mogelijkheden zien van een betonnen vloer. U kunt een afspraak maken en met kopje koffie of thee op uw gemakt alles bekijken bij ons op locatie.

1. Opmeten

Het maken van een betonvloer is maatwerk en altijd uniek. Elke betonvloer is weer anders. Daarom is het belangrijk om uw wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen. En vanaf onze kant willen we u graag duidelijk uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

We maken op basis van uw omschrijving en wensen in de offerteaanvraag een passende en duidelijke offerte.

We komen vrijblijvend bij u langs om een goed beeld te krijgen van de situatie om vervolgens alles in te meten en passend advies te geven.

Het is ook mogelijk dat wij alvast een prijsindicatie geven. U bent misschien nog aan het begin van uw zoektocht naar de perfecte vloer en wilt een idee krijgen wat een betonnen vloer gaat kosten en wat de belangrijkste dingen zijn die erbij komen kijken. Wilt u een exacte prijs weten? Dan kunt u het beste een offerteaanvraag doen. Dan hebben wij alle informatie en een gedetailleerd beeld van de situatie.

Wij kunnen u helpen met het zoeken naar de juiste vloer die helemaal naar uw wens is. Er zijn verschillende keuzemogelijkheden, zoals de kleur of de sfeer die de vloer zal creëren in huis. Zo geeft een egale betonvloer een heel ander effect dan een wolkig patroon op de vloer.

2. Prijsaanbieding

Bij het opstellen van de offerte houden wij rekening met drie punten:

  • Voorbereidingswerk (een bewapeningsmat in de betonvloer, kantfoam, afplakken en eventuele isolatie)
  • Betonvloer
  • Impregneren

Vaak neemt de klant of een aannemer zelf het voorbereidingswerk op zich. Mocht dit het geval zijn, dan komen wij altijd een nacontrole doen op het voorbereidingswerk, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Uiteraard is het ook mogelijk dat wij het voorbereidingswerk uit handen nemen, zodat wij van het hele proces van de betonvloer van begin tot einde verzorgen. De betonvloer en impregneren dient dan wel door ons uitgevoerd te worden.

3. Betonvloer

Het voorbereidingswerk is gedaan en het is tijd voor de betonvloer. Met een betonpomp storten we het beton exact op hoogte met een laser. Dit gaat met een uiterste precisie. Na het storten van het beton kan het vlinderen beginnen. Hiermee wordt het vers gestorte beton geëgaliseerd en afgewerkt. Hoe meer u de vloer laat vlinderen, hoe egaler de vloer wordt. Maar daarnaast vlinderen we ook om de toplaag te verdichten en om deze laag goed te hechten aan de bulk laag van het beton. Het vlinderen moet op dezelfde dag als het storten plaatsvinden, dus het is mogelijk dat dit tot in de late avonduren doorgaat. Wij adviseren dan ook om in zo’n geval de omwonenden in te lichten.

De toplaag van de betonnen vloer is in de eerste week nog kwetsbaar en moet met rust gelaten worden. Na 48 uur mag er zonder schoenen over de vloer worden gelopen.

4. Impregneren

Na 3 à 4 weken komen wij terug om de betonvloer te impregneren. Door het impregneren wordt de betonvloer vlek-, vuil-, en waterafstotend. Daarnaast zorgt het ook voor een mooie glans op de vloer.

5. Onderhoud

Het is erg belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Zo heeft u langer plezier van een mooie betonvloer. Bij de oplevering van de betonvloer krijgt u van ons een onderhoudspakket voor uw splinternieuwe betonvloer. Zo krijgt uw vloer de beste verzorging en heeft u er een leven lang plezier van.

Kom eens langs in onze showroom!

Afspraak maken
VCA Erkend leerbedrijf