Werkwijze

Onze werkwijze

Bent u enthousiast geworden over betonnen vloeren? En spreekt ons verhaal u aan? U kunt via onze website of telefonisch bij ons een offerte aanvragen. We heten u van harte welkom in ons pand in Scherpenzeel (GLD). We hebben sinds kort ook een showroom en onze verkopers laten graag alle mogelijkheden zien van een betonnen vloer. U kunt een afspraak maken en met kop koffie of thee op uw gemakt alles bekijken bij ons op locatie.

1. Opmeten

Het maken van een betonvloer is maatwerk en daarnaast ook uniek. Iedere betonvloer is weer anders. Daarom is het belangrijk om uw wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Maar ook dat wij vanaf onze kant duidelijk uitleggen wat de mogelijkheden zijn.

  • We maken op basis van uw omschrijving en wensen in de offerteaanvraag een heldere en duidelijke offerte.
  • We komen vrijblijvend bij u langs om een goed beeld te krijgen van de situatie en om vervolgens alles in te meten en passend advies te geven.

Het is ook mogelijk dat wij een prijsindicatie geven. U bent misschien nog aan het begin van uw zoektocht naar de perfecte vloer en wilt een idee krijgen wat een betonnen vloer gaat kosten en de belangrijkste dingen die erbij komen kijken. Wilt u een exacte prijs weten? Dan kunt u het beste een offerteaanvraag doen. Dan hebben wij alle informatie en een goed beeld van de situatie.

Wij kunnen u helpen met het zoeken naar de juiste vloer, helemaal naar uw wens. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals de kleur of advies over de sfeer die de vloer zal creëren in huis. Zo zal bijvoorbeeld een egale betonvloer een heel ander effect geven dan een wolkerig patroon op de vloer.

2. Prijsaanbieding

Bij het opstellen van de offerte houden wij rekening met drie punten:

  1. Voorbereidingswerk (een bewapeningsmat in de betonvloer, kantfoam, afplakken en eventuele isolatie)
  2. Betonvloer
  3. Impregneren

Vaak neemt de klant of een aannemer zelf het voorbereidingswerk op zich. Mocht dit het geval zijn dan komen wij altijd een nacontrole doen op het voorbereidingswerk zodat niemand voor verassingen komt te staan. Uiteraard is het ook mogelijk dat wij het voorbereidingswerk doen zodat wij van het hele proces van de betonvloer van begin tot einde verzorgen. De betonvloer en impregneren dient door ons uitgevoerd te worden.

3. Betonvloer

Het voorbereidingswerk is gedaan en het is tijd voor de betonvloer. Met een betonpomp storten we het beton exact op hoogte met een laser. Dit gaat met een uiterste precisie. Na het storten van het beton kan het vlinderen beginnen. Hiermee wordt het versgestorte beton geëgaliseerd en afgewerkt. Hoe meer de vloer gevlinderd wordt, hoe egaler de vloer wordt. Maar daarnaast vlinderen we ook om de toplaag te verdichten en om deze laag goed te hechten aan de bulklaag van het beton. Het vlinderen moet op dezelfde dag als het storten plaatsvinden, dus het is mogelijk dat dit tot in de late avonduren doorgaat. Wij adviseren dan ook om in dit geval de omwonenden in te lichten.

De toplaag  van de betonnen vloer is in de eerste week nog kwetsbaar en moet met rust gelaten worden. Na 48 uur mag er weer over de betonvloer gelopen worden.

4. Impregneren

Na 3 à 4 weken komen wij langs om de betonvloer te impregneren. Door het impregneren wordt de betonvloer vlek-, vuil-, en waterafstotend. Daarnaast zorgt het ook voor een mooie glans op de vloer.

5. Onderhoud

Het is erg belangrijk om de vloer goed te onderhouden. Zo heeft u langer plezier van een mooie betonvloer. Bij de oplevering van de betonvloer krijgt u van ons een onderhoudspakket uw splinternieuwe betonvloer. Zo krijgt uw vloer de beste verzorging.

Kom eens langs in onze showroom!

Afspraak maken
VCA Erkend leerbedrijf