Betonvloer woning

Bent u op zoek naar een betonvloer in uw woning?

Bent u op zoek naar een populaire betonvloer in uw woning? Bull Woonbeton is dé specialist op het gebied van de levering en verzorging van een betonvloer in een woning. De mogelijkheden met een betonvloer zijn breed. U kunt kiezen voor een betonvloer met een landelijke, industriële, vintage, klassiek of designwoonstijl. Iedere betonvloer heeft zijn eigen kenmerk en structuur. Daarom is een betonvloer uniek en passend in iedere woning.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden in uw woning? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Betonvloer in uw woning impregneren

We raden altijd aan om uw betonvloer na het storten en vlinderen door ons te laten impregneren. Dit is belangrijk omdat het niet alleen mooier eruit ziet maar ook omdat de betonvloer in uw woning dan olie en waterafstotend wordt. Daarnaast trekt het impregneermiddel die wij gebruiken helemaal in het beton waardoor de vloer harder en krasbestendiger wordt. Het gaat om een nagenoeg onzichtbare laag en hierdoor slijt de betonvloer minder snel. Door deze speciale laag op de betonvloer is de vloer makkelijk schoon te maken. Het impregneren kan op een bestaande of nieuwe betonvloer. Zo zorgt Bull Woonbeton ervoor dat de betonvloer in uw woning helemaal klaargestoomd wordt voor gebruik!

Kosten betonvloer

We gaan allereerst graag met u in gesprek om uw wensen voor de betonvloer te bespreken. Vervolgens spelen er verschillende aspecten mee om de kosten voor een betonvloer in uw woning te berekenen. Worden de voorbereidingen door ons uitgevoerd of regelt u dit zelf? Ligt er al een goede ondervloer? Wat zijn de oppervlaktes en hebben we te maken met meerdere ruimtes? Welke kleur wilt u graag en welke dikte moet de betonvloer krijgen?

De prijzen kunnen uiteenlopen van €50,- tot €110,- per vierkante meter. Een betonvloer in één grote ruimte is goedkoper dan een betonvloer in verschillende ruimtes. We willen u er graag op wijzen dat er zich altijd een situatie kan voordoen die wij niet hadden voorzien. Dit kan leiden tot onvoorziene kosten die erbij komen.

Graag rekenen wij voor uit wat een betonvloer in uw woning zal kosten. Neem gerust contact met ons op en dan kunnen we de mogelijkheden bespreken en u een mooie offerte sturen.

Neem contact op

Een betonvloer op een verdieping

U verwacht het misschien niet direct maar een betonvloer op een verdieping is een mogelijkheid. In de meeste gevallen is het mogelijk alleen niet als er een houten balklaag als ondervloer ligt. Een houten balklaag kan meestal het gewicht van het beton niet aan. Beton weegt namelijk circa 2400 kilogram per kubieke meter. Heeft u een kanaalplaat als ondergrond? Dan is een betonvloer storten mogelijk. Een kanaalplaat kan de druk van de betonvloer goed aan. Het is wel noodzakelijk dat onze vlindermachines op de verdieping kunnen komen voor het storten en vlinderen. Met de materialen en jarenlange ervaring van Bull Woonbeton is dit geen enkele uitdaging.

Neem contact op

Kleuren betonvloer

De standaard kleur van een betonvloer is een grijze kleur en maken wij vaak in een woning. Maar u kunt ook uit verschillende kleuren kiezen en dit gaat door middel van mengen. Als u een andere tint grijs wilt of een totaal andere kleur dan strooien wij pigment over uw betonvloer heen op het moment dat de betonvloer nog nat is. Het pigment wordt nauwkeurig afgewogen op de hoeveelheid gram die passend is bij de grootte van de betonvloer. De betonvloer wordt daarna gevlinderd en op dat moment wordt het pigment met het beton vermengt. Wilt u een andere kleur dan grijs? Kijk in onze virtuele showroom om de verschillende betonkleuren te zien.

Elke pompcentrale heeft zijn eigen standaardkleur. En wist u dat er verschil zit tussen zomer- en winterbeton? Dit zorgt ervoor dat iedere betonvloer die wij storten verschillend en uniek is. Maar we doen onze uiterste best om de kleur die u heeft uitgekozen zo goed mogelijk in uw betonvloer te laten uitkomen. Samen zorgen we voor een mooie en unieke betonvloer in uw woning. Een betonvloer om trots op te zijn!

Bekijk onze showroom

Hoe gaat een betonvloer storten in zijn werk?

Een betonvloer is veelzijdig en daarom komt u ze steeds vaker tegen. Een betonvloer voldoet vaak aan alle wensen van de klant en daarom ziet u ze ook in iedere sector: in bedrijfshallen, parkeergarages, loodsen en zelfs kelders. Maar de afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen voor een betonvloer in huis.

Een gevlinderde betonvloer ligt niet zomaar in uw woning. Daar komen veel handelingen, vakmannen en goed materiaal aan te pas. Vroeg in de ochtend staan onze vakmannen met hun materiaal klaar om te starten met het storten van het beton. Na het storten moeten we een aantal uur wachten om vervolgens door te gaan met het vlinderen. Aan de vlindermachine zitten dichte stalen platen bevestigd en deze schuren de betonvloer. Door de toeren van de vlindermachine drukt de plaat het grind van het beton naar beneden en ontstaat er een toplaag. Deze handeling wordt een aantal keren herhaald. Daarna gaan we aan de slag met het polijsten waardoor de betonvloer glad en slijtvast wordt. De afwerkingstijd hangt af van verschillende factoren zoals het jaargetij. In de zomer kan de betonvloer om vijf uur in de middag al klaar zijn terwijl in de winter dezelfde betonvloer pas midden in de nacht klaar is. Drie à vier weken nadat wij de betonvloer gestort en gevlinderd hebben gaan we verder met het impregneren. De betonvloer is zes uur na het impregneren klaar voor gebruik.

Ontdek alle mogelijkheden in onze showroom

Wij kunnen ons voorstellen dat u onze betonvloeren wilt zien, voelen en beleven. Wij nodigen u dan ook van harte uit in onze showroom. Benieuwd naar alle betonkleuren of naar de verschillende types vloeren?

Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs en wij helpen u graag met goed en eerlijk advies. Samen zorgen we ervoor dat u snel kunt genieten van uw ideale betonvloer in uw woning.

Bent u al overtuigd van de voordelen en uitstraling van een betonvloer in huis? U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen.

Offerte aanvragen

Kom eens langs in onze showroom

Neem contact op
VCA Erkend leerbedrijf