Betonvloer vlinderen

Betonvloer vlinderen onze specialisme

Het vlinderen van een betonvloer zorgt ervoor dat de grovere, zwaardere delen van het beton naar onderen worden geduwd en er een fijne, homogene bovenlaag ontstaat. Dat vlinderen doen we met machines, die aan de onderzijde zijn voorzien van metalen schijven. Deze schijven kunnen we variëren in afmeting en dikte, zodat we precies het afgesproken afwerkingsniveau realiseren. Na het vlinderen van de betonvloer kan deze verder worden afgewerkt.

Handwerk

De machines waarmee we de betonvloer vlinderen, zijn steeds compacter geworden, waardoor de techniek ook geschikt is voor woningen. Nog steeds kunnen we niet het gehele oppervlak machinaal vlinderen en zullen we in de hoeken dit met de hand moeten doen. Daarvoor gebruiken we spanen, die hetzelfde effect hebben als de vlindermachines. Het kost alleen wat meer spierkracht. Onze vloerspecialisten weten precies welke gereedschappen ze moeten inzetten voor een goed resultaat. Doordat een vlindermachine meer druk kan leveren dan de handspanen, kan er langs de kanten een klein verschil in kleur ontstaan.

Kleurstelling

Tijdens de afwerking van de betonvloer kunnen we kleurpigmenten aan het beton toevoegen. Dit is handwerk, waardoor geen enkele vloer hetzelfde is. Het betekent overigens niet dat u een knalrode of felblauwe vloer kunt krijgen. Het gaat om een kleuraccent, waardoor u de vloer volledig kunt aanpassen op uw interieurwensen. Op deze website en in onze showroom kunt u een goede indruk krijgen van de mogelijkheden.

Afwerking

Na het vlinderen van de betonvloer kunt u deze twee dagen later betreden. Wel moet de vloer nog drie weken drogen voordat de bovenlaag kan worden afgewerkt. U kunt kiezen uit een geschuurde of gepolijste vloer. Door het beton te schuren of te polijsten, verdicht het oppervlak waardoor er een harde, waterdichte toplaag ontstaat. Na enkele weken impregneren we de vloer om deze ook vuilafstotend te maken. Het resultaat is een duurzame, kras-vaste vloer waar u een leven lang van kunt genieten en nauwelijks onderhoud aan hebt.

Offerte aanvragen

Specialist in betonvloer vlinderen

Bij Bull Woonbeton zijn we gespecialiseerd in het vlinderen van een betonvloer. We doen dit al jaren. Onze vloeren liggen verspreid door heel Nederland en België. Vlinderen van een betonvloer is ambachtelijk werk. We leiden zelf onze mensen op, zodat alle kennis en ervaring binnen ons bedrijf terugkomt op de werkvloer. U krijgt deskundig advies en een op maat gemaakte offerte, waarin we alles wat we afspreken, ook altijd nakomen.

Offerte aanvragen

Kom eens langs in onze showroom!

Afspraak maken
VCA Erkend leerbedrijf