Betonnen terras

Betonnen terras

Kijkt u er ieder jaar weer tegenop om het onkruid wéér te moeten verwijderen tussen de stenen van uw terras? Dan zou het wellicht kunnen dat een betonnen terras van Bull Woonbeton bij u past. Een betonnen terras is onderhoudsvriendelijk en is hierdoor makkelijk schoon te maken en te houden. Een terras van beton geeft uw tuin een strakke, maar ook een unieke uitstraling. Wij zouden graag met uw wensen aan de slag gaan om u een passend advies te geven.

Het is een optie om het gehele betonnen terras glad te laten. Of heeft u toch liever een tegeleffect? Wij slijpen dan groeven in het beton, met de aangegeven breedte die u graag wilt. Als het klaar is lijkt het net of er grote betonnen tegels in uw tuin liggen. Net als bij de binnenvloeren is het bij de buitenvloeren ook mogelijk om een specifieke kleur uit te zoeken. Wel is het zo dat een donkere kleur de warmte van de zon aantrekt en het betonnen terras hierdoor heet wordt. Bij een hele lichte kleur kan de weerkaatsing van het zonlicht op het betonnen terras als vervelend ervaren worden.

Mogelijkheden betonnen terras

Het mooie van betonvloeren is dat het allemaal met elkaar verbonden kan worden, zodat u overal dezelfde sfeer en look kunt doorvoeren. Zo kunt u het betonnen terras verbinden met uw betonnen oprit of zelfs met de betonnen woonvloer in huis. Of misschien een betonvloer rondom uw zwembad of veranda? Het ziet er strak uit én is makkelijk in het onderhoud. De industriële betonlook die u daardoor creëert in en om uw huis kan erg stijlvol zijn. Vooral in combinatie met rustige kleuren zoals zwart of wit en natuurlijke elementen.

Wilt u in uw betonnen terras een tegelmotief? Dat kan! Na het vlinderen van het terras gaan we twee dagen aan de slag met het tegelmotief. Dit zagen we met een 2 mm zaag in het beton. Tot slot impregneren we het betonnen terras.

Een betonnen vloer wordt aan het eind gevlinderd om het wat gladder te makken. Maar wist u dat het een groot verschil kan maken hoe vaak een vloer gevlinderd is? Hoe vaker een vloer gevlinderd wordt hoe gladder de vloer wordt. U kunt ervoor kiezen om de looppadden in het terras meer te laten vlinderen zodat deze padden gladder worden en verschillend dan de rest van het terras.

U kunt ook een kijkje nemen bij onze afgeronde projecten voor meer betonnen terras inspiratie.

Neem contact op

Werkwijze betonnen terras

Een betonnen terras storten is een ander verhaal dan een betonnen binnenvloer in huis storten. Binnenshuis is de onderlaag al een degelijke vloer, waar wij het beton op storten. Maar buiten hebben we te maken met een zandlaag waar het beton voor het betonnen terras op gestort moet worden.  Daarom is een betonvloer buiten ook dikker dan binnen, namelijk rond de 15 centimeter. Vloeren voor een betonnen terras hebben een dubbele bewapeningsmat.

De eerste stap op weg naar een betonnen terras is de bekisting zetten. Dit moet op de perfecte hoogte gezet worden en dit is millimeterwerk. Vervolgens moet er dubbele bewapening komen en de wanden van het huis moeten afgedekt worden zodat er geen druppels beton op de muren komen.

Een betonnen terras moet op afschot komen te liggen. Dit betekent dat de vloer iets afloopt zodat het regenwater goed weg kan lopen. De afschot komt neer op zo’n 1 tot 2 procent vanaf het huis. Het regenwater kan op deze manier goed weg en er komen geen plassen te staan op het betonnen terras. Wanneer we te maken hebben met een groot betonnen terras is het nodig om een afschot naar het midden te maken. Het water kan dan weglopen met behulp van een mooi afgewerkte put of een stijlvol watergootje.

Bij het werken met beton moeten we ook rekening houden met het weer. Als het hard regent kunnen wij helaas geen betonvloer storten en vlinderen. Wij kunnen de kwaliteit dan ook niet garanderen. Vandaar dat het droog moet zijn als wij buiten aan de slag gaan.

Heeft u advies nodig?

Wij helpen u graag bij u zoektocht naar het perfecte betonnen terras voor u. Dus heeft u een vraag of wilt u een kijkje nemen in onze showroom zodat wij alle mogelijkheden aan u kunnen laten zien? Bel of stuur een bericht en wij gaan voor u aan de slag.

Neem contact op

Kom eens langs in onze showroom

Contact opnemen
VCA Erkend leerbedrijf