Betonvloer vlinderen

Betonvloer storten door Bull Woonbeton

Beton wordt steeds populairder om toe te passen als vloer in woningen. Het materiaal is volledig natuurlijk en duurzaam. Eenmaal afgewerkt is het slijtvast en gaat het een leven lang mee. De verschillende afwerkmogelijkheden maken elke vloer uniek en passend bij een eigentijds interieur. Maar voordat die mooie vloer er ligt, moet het beton worden gestort. Een klusje waar we bij Bull Woonbeton altijd naar uitkijken. Betonvloer storten is altijd het stoere begin van een schitterend eindresultaat.

Voorbereidingen

Voordat we de betonvloer kunnen storten, zijn er voorbereidingen gedaan. Zo worden alle wanden afgeplakt, zodat deze niet beschadigd raken of in aanraking kunnen komen met het beton. Ook de ondergrond is volledig voorbereid. De vloerverwarming is gefixeerd op matten en de bewapening van vlechtschermen ligt daar ter bescherming overheen. Als het om een bestaande woning gaat, is de oude vloer verwijderd. Bij een houten vloer betekent dit dat alle vloerdelen en draagbalken eruit zijn gehaald en de kruipruimte is opgevuld met zand en/of schuimbeton, zodat de ondergrond stabiel, vlak en isolerend is.

Storten van de betonvloer

Als alle voorbereidingen klaar zijn, kunnen we de betonvloer storten. Het beton dat we voor deze vloeren gebruiken, heeft een fijnere structuur dan beton wat in de utiliteitsbouw wordt gebruikt. Maar, het is nog steeds 100% beton! Dat in tegenstelling tot een cementgebonden gietvloer, wat ook wel woonbeton wordt genoemd. Hierin zit bijvoorbeeld ook kunsthars verwerkt. De laag van een gietvloer is ook veel dunner. De betonvloer die wij storten heeft een dikte van zo’n 7 cm! We werken met flexibele slangen en een betonpomp, waardoor we op elke plek in een woning het beton kunnen storten.

Betonvloer afwerken

Nadat de vloer is gestort en geëgaliseerd, starten we met het vlinderen van de betonvloer. Met speciale machines die zijn voorzien van metalen schijven aan de onderkant, gaan we de vloer op. De trillingen van deze machines zorgen ervoor dat de grovere, zwaardere delen van het beton naar onderen zakken. De structuur van de bovenlaag wordt zo steeds homogener en dus gladder. Dat is ook het moment dat we eventuele kleurpigmenten toevoegen aan de toplaag. Als de vloer is uitgehard, kunnen we de toplaag afwerken door deze te schuren of te polijsten. Binnen een werkweek is de vloer helemaal klaar.

Offerte aanvragen

Kom eens langs in onze showroom!

Afspraak maken
VCA Erkend leerbedrijf