De nieuwste trends in betonvloeren

Er zijn drie soorten vloeren die enorm populair zijn bij mensen die in een nieuwe woning een vloer laten aanbrengen of een bestaande vloer vervangen. Dat zijn de PVC-vloer en dan met name de houtlook variant in visgraat gelegd. De PU-gietvloer, waarbij polyurethaan een uniforme en naadloze bovenlaag van de vloer vormt. En als derde en meest duurzame: woonbeton. Omdat we veel vragen krijgen over woonbeton en er ook veel misverstanden over bestaan, gaan we hier verder in op de eigenschappen, mogelijkheden en trends.

Wat is woonbeton

Voor we ingaan op de trends op het gebied van woonbeton, leggen we even kort uit wat we er onder verstaan. Woonbeton is een betonvloer die gebruikt wordt als afwerklaag in een woning. In die betonlaag kan ook de vloerverwarming worden verwerkt. Je hebt dan een ideale vloer voor isolatie en warmteoverdracht, zeker als je het aanbrengt op een ondergrond van schuimbeton. Na het storten en vlinderen van de betonvloer kan je de bovenlaag naar wens laten afwerken, door deze te laten schuren, slijpen of polijsten. Ook kan je kleurpigment laten toevoegen.

Urban industrieel woonbeton

Eén van de eerste toepassingen van woonbeton zagen we in de urbane, industriële omgeving. Studio’s, werkplaatsen en kantoren in industrieel erfgoed werden voorzien van woonbeton. Door deze met veel tekening af te werken, sluit de vloer mooi aan op robuuste materialen als staal en onbewerkt hout. Inmiddels heeft is deze stijl ook doorgedrongen tot de woonomgeving en combineert een dergelijke vloer van woonbeton goed met metalen schuifdeuren, ruwe baksteen of strak stucwerk.

Strak en modern woonbeton

In een strak modern interieur zie je ook het strakke stucwerk terugkomen. In combinatie met hoge plinten komt een vlak gegoten betonvloer het best tot zijn recht. Door deze na het vlinderen te schuren en te polijsten, verdicht het oppervlak zich tot een harde, duurzame toplaag. Een vloer van woonbeton kan je in elk gewenste kleur afwerken. Voor het strakke en moderne interieur zie je vaak dat het contrast worden gezocht met de wanden, door de vloer grijs of zelfs antraciet af te werken. Maar ook een lichtere kleur kan heel goed.

Landelijk rustiek woonbeton

Ook een landelijk en rustiek interieur laat zich prima combineren met woonbeton. Hier proef je de sfeer van het platteland. De vloer herinnert aan de stallen van oude boerderijen. Nu zijn de betonvloeren vakkundig afgewerkt, zodat vocht en vuil zich niet hechten aan de bovenlaag. Grote kleden en matten komen op een vloer van woonbeton mooi tot hun recht. Schoonmaken is eenvoudig. Stofzuigen en af en toe dweilen met lauw water is voldoende. Wel adviseren we periodiek een speciaal reinigingsmiddel te gebruiken, zodat de vloer in topconditie blijft.

Inspiratie en advies

Kom langs bij Bull Woonbeton in Scherpenzeel. In onze showroom kunt u zien wat er allemaal mogelijk is met woonbeton en krijgt u vakkundig advies over de verschillende opties voor uw specifieke situatie.

Neem contact op
VCA Erkend leerbedrijf