Betonvloer polijsten: zo werkt dat

Het polijsten van een betonvloer zorgt voor een mooie, kras- en slijtvaste vloer die je in huis wilt hebben. Hoewel er veel verschillende manieren zijn om een betonvloer te polijsten, maken wij bij het plaatsen van een woonbeton vloer onderscheid tussen drie verschillende manieren om te polijsten. Hoe dat zit en welk resultaat dat oplevert? In deze blog vind je meer informatie. Maar: je bent ook van harte welkom in onze showroom!

Wat is het polijsten van een betonvloer?

Het aanleggen van een betonvloer bestaat uit verschillende processen: het storten van het beton, het vlinderen van het beton én het polijsten en impregneren van het beton. Het polijsten en impregneren van het beton gebeurt drie weken na het vlinderen van de betonvloer. De vloer moet namelijk eerst goed uitharden voordat we verder gaan met de volgende stap.

Waar het vlinderen van het beton ervoor zorgt dat het beton helemaal glad wordt, heeft het polijsten te maken met de dichtheid en slijtvastheid van de vloer. Het polijsten van de vloer kan in verschillende stappen uitgevoerd worden. Hierbij geldt: hoe meer stappen je toevoegt aan het proces, hoe egaler de vloer uiteindelijk zal worden.

Zo gaat het polijsten van een betonvloer te werk

Het polijsten en impregneren van een betonvloer: dat doen we met behulp van polijstmachines. Onder deze machines zitten diamant schuurschijven. Een sterk en hard materiaal waar de vloer op de juiste wijze mee wordt opgeschuurd. Tijdens het polijsten van een betonvloer voeren we meestal verschillende stappen uit, wat inhoudt dat we ook telkens een andere variant schuurschijf onder de machine monteren (van grove korrel naar fijne korrel). Dit wordt gedaan om de betonvloer geleidelijk naar het juiste resultaat te polijsten. Hoe dit er precies uit komt te zien en welk stappenplan het beste bij uw interieur past, is duidelijk te zien bij onze voorbeeldvloeren in de showroom.

Meer weten over het polijsten van een betonvloer?

Bij het aanleggen van een betonvloer wilt u zeker zijn van de juiste keuzes. Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden in woonbeton en het polijsten van een betonvloer? Kom vrijblijvend langs in de showroom. Boek hier een afspraak, dan zien we u binnenkort graag verschijnen!

Neem contact op!
VCA Erkend leerbedrijf