Beton vlinderen door Bull Woonbeton

Hoe vlinderen wij een betonvloer?

Na het storten kan een betonvloer er al redelijk vlak uitzien. Maar de vloer is eigenlijk nog steeds ruw. Na het storten van de betonvloer duurt het even voordat de vloer volledig is uitgehard. Tijdens het uithardingsproces kunnen er bobbels in de vloer ontstaan. De vloer moet goed zijn uitgehard om vervolgens te vlinderen. Hoelang het duurt voordat de vloer gevlinderd kan worden, hangt af van de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Zodra de vloer volledig is uitgehard, kunnen onze vaklieden met de vlindermachine de betonvloer bewerken. Onder de vlindermachine zitten bladen die ronddraaien over de betonvloer. Op die manier wordt de vloer geschuurd. Het vlinderen zorgt ervoor dat de vloer verdicht en glad wordt. Tijdens het vlinderen worden alle grove deeltjes naar beneden geduwd en komt er een gladde massa omhoog. Dit wordt vaker herhaalt totdat het oppervlak volledig dicht zit. Dit zorgt ervoor dat elke betonvloer er uniek uitziet.

Als klant heeft u in de voorbereiding al een kleur voor de vloer uitgekozen. De kleur wordt tijdens het vlinderen toegevoegd. Het kleurpigment zorgt ervoor dat de betonvloer een unieke kleur krijgt en deze vlinderen we in het beton. We hebben een ruime keuze in kleuren voor uw betonvloer.

Doordat de toplaag van een gevlinderde betonvloer hard wordt, is het slijtvast. Hierdoor heeft u jarenlang plezier van uw betonvloer. Het is belangrijk om de vloer te onderhouden en goed te beschermen tegen vuil en vlekken. Met een coating of door te impregneren beschermt u de vloer hiertegen. Verder is de vloer naadloos en dat maakt het schoon maken erg gemakkelijk.

De prijs van een gevlinderde betonvloer hangt af van de oppervlakte die gevlinderd moet worden. Vraag daarom bij ons vrijblijvend een offerte aan. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Neem contact op
VCA Erkend leerbedrijf