Beton vlinderen door Bull Woonbeton

Hoe vlinderen wij een betonvloer?

Na het stortingsproces kan een betonvloer er al redelijk vlak uitzien. Maar de vloer is eigenlijk nog steeds ruw. Na het storten van de betonvloer duurt het even voordat de vloer volledig is uitgehard. Tijdens het uithardingsproces kunnen er bobbels  in de vloer ontstaan. De vloer moet goed uitgehard zijn om vervolgens te vlinderen. Hoelang het duurt voordat de vloer gevlinderd kan worden, hangt af van de temperatuur en de luchtvochtigheid.

Zodra de vloer volledig uitgehard is, kunnen onze vakmannen met de vlindermachine de betonvloer bewerken. Onder de vlindermachine zitten bladen die ronddraaien over de betonvloer, zo wordt hij geschuurd. Het vlinderen zorgt ervoor dat de vloer verdicht en glad wordt. Tijdens het vlinderen worden alle grove deeltjes naar beneden geduwd en komt er een gladde massa omhoog. Dit wordt vaker herhaald totdat het volledig dicht zit. Dit zorgt ervoor dat elke betonvloer er uniek uitziet.

De klant heeft in de voorbereiding al een kleur voor zijn vloer uitgekozen. De kleur wordt tijdens het vlinderen toegevoegd. Het kleurpigment zorgt ervoor dat de betonvloer een unieke kleur krijgt en deze vlinderen we in het beton. We hebben een ruime keuze in kleuren voor uw betonvloer.

Doordat de toplaag van een gevlinderde betonvloer hard wordt, is het slijtvast. Hierdoor heeft u jarenlang plezier van uw betonvloer. Het is belangrijk om de vloer te onderhouden en goed te beschermen tegen vuil en vlekken. Met een coating of impregneren beschermt uw de vloer hiertegen. Verder is de vloer naadloos en dat maakt het schoon maken erg gemakkelijk.

De prijs van een gevlinderde betonvloer hangt af van de oppervlakte die gevlinderd moet worden. Vraag daarom bij ons vrijblijvend een offerte aan. Dan weet u precies waar u aan toe bent.

Neem contact op
VCA Erkend leerbedrijf